Neacșu: Oricine are curajul să se opună Liderului Maxim este minimalizat, ridiculizat, calomniat

105

Fostul secretar general al PSD Marian Neacșu a explicat marți motivele trecerii sale la Pro România, partidul înființat de fostul premier PSD Victor Ponta, după ce a fost exclus din PSD la sfârșitul anului trecut pentru că a semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea.

El spune abia acum, la două luni de la excludere, că oricine i se opune în partid președintelui PSD, Liviu Dragnea, este minimalizat, ridiculizat, calomniat și, în cele din urmă, anihilat din punct de vedere politic.

”Am luat decizia să mă alătur echipei PRO România, conștient fiind că aici este singurul loc în care se poate face, în momentul de față, politică social-democrată autentică, orientată spre oameni și nevoile lor. Nu mi-a fost ușor să părăsesc Partidul Social Democrat, după mai bine de 20 de ani, dar am convingerea că sub actuala conducere partidul se îndreaptă către disoluție și, dacă vrem ca social-democrația să supraviețuiască în România, trebuie să consolidăm din timp o alternativă”, spune Neacșu, într-un comunicat remis presei marți seară.

Neacșu le răspunde celor care consideră gestul său unul de trădare că înainte de a face pasul de a trece la partidul lui Ponta a parcurs toate căile statutare din interiorul partidului, sugerând astfel că s-a supus disciplinei de partid și rigorilor interne ale PSD care nu permit ieșirile critice în public înainte ca acestea să fie supuse discuției forului de conducere.

„Din păcate însă, de o bună bucată de vreme, orice dezbatere de idei în PSD a fost suprimată, iar oricine are curajul să se opună ideilor Liderului Maxim este minimalizat, ridiculizat, calomniat și, în cele din urmă, anihilat din punct de vedere politic. Cu tot regretul pentru mulți dintre colegii cu care am dus, umăr la umăr, importante lupte politice de-a lungul acestor ani, nu mai pot fi părtaș la așa ceva!”, mai spune Neacșu.

Neacșu, fost secretar general al PSD, este cel care a dat glas, pentru prima oară în cadru public, Rezoluției de la Herculane despre ”statul paralel și ilegitim”, adoptată pe 17 noiembrie trecut de Comitetul Executiv Național al PSD și care a premers tuturor atacurilor declanșate de Liviu Dragnea, șeful PSD, la DNA, SRI, SPP, Instanța Supremă și ]mpotriva tuturor instituțiilor de forță ale statului asimilate în discursul său așa-zisului stat paralel. În mai puțin de un an, relația lui Neacșu cu liderul PSD s-a degradat până la a deveni indezirabil și a fi exclus din partid alături de Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării, trecut și el recent la Pro România.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele