Rusia se va deconecta temporar de la internet

57

Rusia s-ar putea deconecta de la rețeaua globală de internet, pentru o perioadă scurtă, pentru a verifica securitatea rețelelor interne.

Testul presupune ca transferul de date între utilizatorii din Rusia și organizațiile de pe teritoriul țării să aibă loc exclusiv local, fără ca semnalul să treacă prin rețelele altor țări, informează BBC.

Un proiect de lege propus anul trecut în Parlamentul de la Moscova, presupune schimbări menite să asigure independența totală a rețelelor de pe teritoriul țării. Cel mai probabil, testul va avea loc înainte de luna aprilie, însă o dată exactă nu a fost încă stabilită.

Intitulat „Programul Național pentru Economie Digitală“, proiectul de lege prevede menținerea în funcțiune a rețelelor locale, în eventualitatea în care puteri străine ar încerca să izoleze Rusia online.

Alianța Nord-Atlantică a amenințat că va sancționa Rusia pe care au acuzat-o în mai multe rânduri de comiterea unor atacuri cibernetice.

Criticii estimează că proiectul de lege ar fi parte a unui efort de cenzură în masă similar cu cel din China, pentru filtrarea informațiilor ce pot fi accesate online.

Furnizorii de internet din Rusia susțin proiectul de lege, dar avertizează că testul ar putea provoca „întreruperi majore“ ale traficului pe internet. Guvernul de la Moscova a decis să pună la dispoziția furnizorilor fondurile necesare pentru modificarea infrastructurii.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele