Negrescu, europarlamentar: Am cerut Comisiei Europene ca rezervările călătorilor să fie anulate fără costuri

18
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunțat că a cerut Comisiei Europene să schimbe regulile pentru ca rezervările să poată fi anulate fără costuri pentru călători sau turiști. El mai solicită sprijin financiar și recomandări clare pentru companiile afectate din cauza pandemiei de coronavirus.

„Situația generată în Uniunea Europeană și în întreaga lume de răspândirea epidemiei #Covid19 înseamnă, pentru un număr mare de oameni, perturbarea unor planuri și angajamente financiare deja făcute, legate de călătorii de afaceri sau de vacanțe”, a scris Victor Negrescu, marți, pe Facebook.

Eurodeputatul PSD a adăugat că e important ca oamenii care au făcute deja rezervări sau au cumpărat bilete de avion, ori alte mijloace de transport, să își poată primi banii înapoi.

„În condițiile în care nu se poate estima exact când se va opri această epidemie, este foarte important ca oamenii care au deja bilete de avion – sau pentru alte mijloace de transport – cumpărate, sau rezervări pentru cazare complet sau parțial achitate să-și poată primi banii înapoi. Termenii și condițiile valabile în fiecare caz în parte la momentul rezervării nu mai pot fi valabile acum. Oamenii nu pot fi lăsați să se descurce pe cont propriu, prin negocieri individuale, și nici companiile din domeniul turismului nu trebuie să aibă de suferit”, a completat Negrescu.

Social-democratul a mai spus că a cerut „Comisiei Europene schimbarea regulilor pentru ca rezervările să poată fi anulate fără costuri pentru călători/turiști și măsuri de sprijin, cu fonduri și recomandări clare, pentru companiile astfel afectate, precum cele din transporturi, hotelurile, agențiile de turism, etc”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele