Nestle și alte companii și-au retras publicitatea de pe YouTube

47
2 minute de lectură

Nestle și alte companii importante și-au retras reclamele de pe YouTube, după ce un blogger a atras atenția că platforma ar fi utilizată de pedofili pentru a face schimb de informații și clipuri cu fete minore, relatează CNN.

Într-un filmuleț de 20 de minute, care a fost accesat de aproximativ 1,9 milioane de ori de duminică până astăzi, bloggerul Matt Watson a avertizat că secțiunile de comentarii ale unor clipuri cu fete minore care practică gimnastică sau yoga este folosită de o rețea de pedofili.

Filmulețele la care bloggerul face trimitere sunt făcute cu intenții nevinovate. Însă unii utilizatori fac comentarii sugestive și scot în evidență momente în care fetele se află în „poziții compromițătoare“, explică Watson. Potrivit acestuia, unele dintre clipurile la care face referire ar include reclame pentru branduri majore, între care Disney.

Nesle, proprietar al unor branduri precum Kit-Kat și Nespresso, a decis să întrerupă temporar publicitatea pe YouTube, platformă deținută de Google, după ce unele dintre reclamele sale au apărut în postări de clipuri „ce conțineau comentarii inadecvate“, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei.

La rândul său, producătorul de jocuri video Epic Games, autor al jocului de mare succes Fortnite, și-a întrerupt, de asemenea, publicitatea pe YouTube, și a contactat Google „pentru a determina ce acțiuni se vor lua în vederea eliminării acestui tip de conținut“, conform unui purtător de cuvânt.

Această nouă controversă nu este prima cu care se confruntă platforma online. În anii precedenți, mai multe branduri majore și-au retras publicitatea de pe YouTube, după ce clipurile lor publicitare au apărut pe filme cu caracter extremist.

Pe fondul reacțiilor aprinse provocate de clipul lui Watson, YouTube „a acționat imediat, a șters conturi și canale, a raportat autorităților activitățile considerate a fi ilegale și a dezactivat secțiunile de comentarii pe zeci de milioane de clipuri ce înfățișau minori“, a dat asigurări un purtător de cuvânt al platformei video.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele