Nicolas Maduro a cerut Guvernului de la Caracas să demisioneze

22
Opoziția cere demisia președintelui Nicolas Maduro pe care-l acuză de fraudarea alegerilor, dar și de responsabilitate pentru criza economică acută cu care se confruntă Venezuela
1 minut de lectură

Președintele contestat al Venezuelei, Nicolas Maduro (foto), a cerut Guvernului de la Caracas să demisioneze, scopul fiind acela de a reorganiza executivul, afirmă vicepreședintele Delcy Rodriguez într-un mesaj pe Twitter, informează Mediafax.

Acțiunea are loc în contexul în care legitimitatea lui Maduro este contestată de Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

„Președintele Nicolas Maduro a cerut cabinetului să demisioneze pentru a putea realiza o reorganizare profundă a Guvernului“, se afirmă în mesajul postat pe Twitter.

Scopul reorganizării este acela de a „proteja patria lui (Simon) Bolivar și (Hugo) Chavez de orice amenințare“, a adăugat Delcy Rodriguez, făcând referire la liderul unor mișcări de independență în America de Sud împotriva Spaniei, respectiv la predecesorul lui Maduro, Hugo Chavez.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele