Opoziția cere demisia președintelui Nicolas Maduro pe care-l acuză de fraudarea alegerilor, dar și de responsabilitate pentru criza economică acută cu care se confruntă Venezuela

Președintele contestat al Venezuelei, Nicolas Maduro (foto), a cerut Guvernului de la Caracas să demisioneze, scopul fiind acela de a reorganiza executivul, afirmă vicepreședintele Delcy Rodriguez într-un mesaj pe Twitter, informează Mediafax.

Acțiunea are loc în contexul în care legitimitatea lui Maduro este contestată de Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

„Președintele Nicolas Maduro a cerut cabinetului să demisioneze pentru a putea realiza o reorganizare profundă a Guvernului“, se afirmă în mesajul postat pe Twitter.

Scopul reorganizării este acela de a „proteja patria lui (Simon) Bolivar și (Hugo) Chavez de orice amenințare“, a adăugat Delcy Rodriguez, făcând referire la liderul unor mișcări de independență în America de Sud împotriva Spaniei, respectiv la predecesorul lui Maduro, Hugo Chavez.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele