Noi proteste în Rusia împotriva creșterii vârstei de pensionare

Sindicatele au atras atenția că în Rusia speranța de viață la femei este de 77 de ani, în vreme ce la bărbați e de 66 de ani.

67
1 minut de lectură

Protestele au reizbucnit în Rusia împotriva propunerii de creștere a vârstei de pensionare, în pofida concesiilor oferite de președintele Putin.

Observatori independenți spun că la protestele din Moscova au luat parte mai bine de 10.000 de oameni. Manifestații de protest au avut loc și în alte orașe mari rusești.

Propunerea inițială era ca vârsta de pensionare la femei să fie de 63 de ani, de la 55 cât este în prezent, iar la bărbați să devină 65 – în loc de 60 de ani, cât e pragul acum.

După o primă serie de proteste, Vladimir Putin a revenit miercuri, precizând că pentru femei noul termen va fi de 60 de ani.

Președintele Putin a argumentat că reforma pensiilor e necesară din cauza stării economice generale, dar propunerile de modificare a legii au dus la scăderea imediată a popularității sale.

Sindicatele au atras atenția că în Rusia speranța de viață la femei este de 77 de ani, în vreme ce la bărbați e de 66 de ani.

”Nu mulți vor putea ajunge la pensie în noile condiții”, au spus ele.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele