Noi suspecți de noul coronavirus, pentru cei testați deja rezultatele sunt negative

127
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Șase contacți ai femeii diagnosticată cu noul coronavirus, care este internată la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timișoara, și un șofer de TIR care a venit din Lombardia au fost testați pentru COVID-19. Rezultatele sunt negative potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.

La spitalul din Timișoara a ajuns și o femeie care a venit de la Milano pe 15 februarie. Avea febră, dureri în gât şi tuşea și a fost internată, după care i s-au prelevat probe pentru testare.

„Astăzi s-au mai recoltat probe unei paciente care a venit de la Milano în data de 15 februarie şi care de trei zile prezintă febră, durere în gât şi tuse. S-a prezentat singură la spital şi a fost internată. Testele pentru ea se vor prelucra astăzi sau duminică”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului.

De asemenea, s-au mai prelevat probe de la nouă persoane care au călătorit în avion cu femeia internată, care a venit de la Bergamo.
În ceea ce-l privește bărbatul din Maramureș internat la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, s-a constatat că probele luate nu au fost conforme, adică nu au fost prelevate corespunzător. Pacientul urmează să fie testat din nou.

În Târgu Mureș, un bărbat care s-a întors din Italia și care s-a autoizolat trei zile a fost transportat la spital din cauza unor afecțiuni ale căilor respiratorii. Și în cazul lui vor fi prelevate probe care vor fi trimise la laboratorul din Cluj Napoca.

„Este un pacient autoizolat la domiciliu, care din monitorizare prezenta fenomene de tip respirator şi am decis transportul acestuia la Clinica de Boli Infecţioase pentru investigaţii şi tratament. Se recoltează analize pentru teste de tip gripal şi pentru teste de coronavirus care se vor trimite la Cluj-Napoca pentru analize. Bărbatul a fost şi în străinătate şi era autoizolat la domiciliu de trei zile. A avut contact cu regiunile din Italia. Noi trimitem în această după amiază la Cluj şi în câteva ore vom avea rezultatul”, a declarat dr. Iuliu Moldovan, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, citat de Agerpres.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele