Nokia profită de pe urma crizei Huawei

114
2 minute de lectură

Campania Administrației de la Washington împotriva companiei chineze Huawei este foarte benefică pentru Nokia, potrivit președintelui companiei finlandeze, Tommi Uitto.

Într-un interviu acordat CNN Business, Uitto a spus că actuala situație politică a permis Nokia să acapareze o cotă majoră de piață. Nokia a semnat 43 de contracte comerciale în întreaga lume în perspectiva noilor rețele 5G, Huawei obținând 50 de astfel de contracte.

„Unele țări au interzis competiția chineză, iar acest lucru, evident, prezintă o oportunitate pentru noi“, a spus președintele Nokia.

Uitto a dat ca exemplu Japonia, unde SoftBank a ales luna trecută Nokia și Ericsson ca furnizori pentru viitoarele rețele 5G. SoftBank a renunțat astfel la colaborarea cu Huawei, furnizorul precedent pentru rețelele 4G.

În condițiile actuale, Nokia a reușit să-și extindă activitatea în Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite, unde implicarea Huawei în construirea rețelelor 5G a fost restricționată.

De asemenea, compania finlandeză este implicată în negocieri pentru înlocuirea unor echipamente de proveniență chineză în unele rețele din regiuni rurale din Statele Unite. În plus, mai mulți furnizori au abordat Nokia pentru situația în care mai multe guverne vor limita utilizarea produselor Huawei, a precizat el.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicații, însă rolul său de lider în cursa pentru construirea noilor rețele wireless este afectat de o campanie a Statelor Unite împotriva sa.

Administrația de la Washington a exercitat presiuni asupra aliaților Statelor Unite pentru a interzice sau restricționa echipamentele Huawei de la viitoarele rețele 5G, sub pretextul securității naționale. Compania chineză a negat vehement și în repetate rânduri faptul că echipamentele Huawei ar constitui riscuri de securitate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele