Noua șefă a Comisiei Europene respinge un Brexit dur. Mâna întinsă Londrei

83
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 10: A sculpture of the Queen’s head by Italian artist Matt Marga is graffitied with the word BREXIT at Hyde Park on December 10, 2018 in London, England. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images) The Prime Minister is holding meetings with her backbench MPs today in the hope of reassuring them about her EU Brexit deal ahead of tomorrow’s crucial commons vote.
2 minute de lectură

Ursula von der Leyen, viitorul președinte al Comisiei Europene, a declarat că este dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administrația de la Londra oferă motive întemeiate, menționând că un Brexit ordonat este esențial pentru viitorul relațiilor bilaterale, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

„Nu ne dorim un Brexit dur. Această opțiune nu este bună pentru nicio parte. Avem un acord de ieșire bun”, a declarat Ursula von der Leyen, cu referire la Acordul negociat de oficialii europeni cu prim-ministrul britanic Theresa May.

Acordul negociat de Theresa May a fost respins de ambii candidați pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii.

„Dacă prietenii noștri britanici au motive întemeiate pentru o amânare, sunt deschisă la această variantă”, a adăugat viitorul președinte al Comisiei Europene.

De asemenea, Ursula von der Leyen a transmis că va aștepta alegerea viitorului prim-ministru al Marii Britanii pentru inițierea discuțiilor pe acest subiect.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii a anunțat că dorește să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie și fără un acord.

Citiți și: Ursula von der Leyen susține un mecanism de monitorizare a statului de drept

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele