Noul președinte al ANAF promite eficientizarea instituției și reducerea numărului de formulare

30
2 minute de lectură

Noul președinte al ANAF Mirela Călugăreanu a anunțat luni că a elaborat, împreună cu Ministerul Finențelor, un plan de măsuri care vizează o eficientă și corectă colectare a veniturilor bugetului general consolidat, dar și transformarea agenției într-o instituție transparentă și eficientă.

Un plan de eficientizarea și de transparentizare a activității ANAF va fi pus în dezbatere publică de săptămâna viitoare, urmat de consultări cu reprezentanții mediului de afaceri, ai organizațiilor profesionale din domeniu, dar și cu reprezentanții ai mediului academic.

„Obiectivele pe care le avem în vedere sunt în principal următoarele: asigurarea unor servicii de calitate în relația cu contribuabilii, simplificarea mecanismelor de administrare fiscală care să susțină atât conformarea la declararea obligațiilor fiscale, cât și conformarea la plata obligațiilor fiscale. De asemenea un rol important o să îl acordăm prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și încercăm prin înființarea unor structuri noi în cadrul ANAF asigurarea unui tratament diferențiat acordat contribuabililor din România în funcție de comportamentul lor fiscal”, a spus Călugăreanu.

Una din primele măsuri prevăzute este reducerea numărului de formulare și declarații fiscale pentru persoane juridice. „Dacă veți avea curiozitatea să vă uitați pe site-ul nostru veți constata că numărul de formulare și declarații pe care contribuabilii din România trebuie să le depună sunt în jur de 600, deci primul lucru dorim să simplificăm partea de formulare și de declarații. Analizăm de asemenea posibilitatea simplificării a declarației unice pentru persoanele fizice. Vom evalua calitatea serviciilor acordate de către ANAF din perspectiva contribuabililor”, a adăugat președintele ANAF.

Mirela Călugăreanu a fost numită luni la conducerea Fiscului, în locul Mihaelei Triculescu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele