Președintele SUA îndeamnă la boicotarea proprietarului CNN

18
2 minute de lectură

Donald Trump le-a sugerat, luni, americanilor să nu mai utilizeze serviciile companiei de telecomunicații AT&T, care deține CNN, acuzând televiziunea de răspândirea de știri false, potrivit Le Figaro.

La puțin timp după sosirea la Londra, pentru o vizită de stat, președintele american a lansat un atac la adresa CNN prin intermediul unui mesaj publicat pe rețeaua de micro-blogging Twitter, în care afirmă că televiziunea distribuie „multe știri false”, fapt care este „dăunător pentru SUA”.

„Tocmai am sosit în Marea Britanie. Singura problemă este aceea că CNN este singura sursă de știri primară disponibilă din SUA. După ce am vizionat puțin, am închis. Totul este negativ și atât de multe știri false, un lucru foarte dăunător pentru SUA. O mare scădere a audiențelor”, a scris Trump, adăugând: „De ce proprietarul AT&T nu face ceva în sensul acesta?”.

AT&T este compania care a achiziționat recent grupul de media Time Warner, inclusiv filiala CNN.

„Cred că, dacă oamenii ar înceta să mai utilizeze serviciile sau să se aboneze la ATT, aceasta ar fi obligată să facă mari schimbări la CNN, (televiziune, n.r.) ale cărei audiențe sunt oricum la cel mai jos nivel”, a mai scris Trump.

Președintele american critică dur și frecvent majoritatea companiilor de media din SUA, pentru modul în care acoperă subiectele legate de mandatul său.

De altfel, administrația Trump s-a opus tranzacției prin care AT&T a preluat Time Warner, invocând îngrijorări legate de domeniul concurenței. Însă autoritățile în domeniu au aprobat tranzacția în luna februarie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele