Nu s-a primit nicio alertă privind prezența olandezului în România

21
2 minute de lectură
Bogdan Licu
Foto: Cristian Nistor / Arhiva AGERPRES

Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat că autoritățile din România nu au fost alertate de cele din Olanda cu privire la prezența lui Johannes Visscher în țara noastră, în condițiile în care bărbatul a mai fost cercetat pentru alte infracțiuni de natură sexuală.

„Nu am fost alertați și mi-au spus colegii de la poliție cu care am vorbit – nu s-a primit nici o alertă privind acest individ, faptul că el a venit în țară, că este cercetat în Olanda pentru alte infracțiuni similare sau oricum cu infracțiuni de natură sexuală”, a explicat Bogdan Licu, citat de MEDIAFAX.

Procurorul general interimar a mai subliniat că nu există, la momentul actual, o bază de date, comună cu alte state, care să cuprindă informații despre persoanele care au fost cercetate pentru infracțiuni de natură sexuală.

„Știți foarte bine că avem acum și o directivă de protecție a datelor personale, directivă europeană. Vă dați seama că dacă aveam confirmări… De multe ori ni se confirmă: „Vedeți că vine în România individul cutare care se ocupă cu trafic de droguri, trafic de persoane” – în general măsuri grave și atunci se iau măsuri specifice. În acest caz nu am fost alertați, autoritățile statului român nu au luat la cunoștință de prezența pe teritoriul României a unui cetățean străin care are astfel de…”, a mai declarat Licu.

Licu a mai spus că procurorul de caz nu știa de discuția polițiștilor cu olandezul.

IGPR a precizat oficial, luni, că olandezul bănuit că ar fi omorât-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest.

Johannes Visscher a ajuns în România miercuri și a plecat sâmbătă, el petrecând în țara noastră 3 zile.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele