Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 23

34
1 minut de lectură

Încă trei persoane au murit din cauza gripei, în București, Gorj și Prahova, numărul deceselor ajungând astfel la 23. Cei trei pacienți aveau probleme medicale și nu fuseseră vaccinați antigripal, informează Mediafax.

Unul dintre pacienți este o femeie în vârstă de 43 ani, din județul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1 pdm09, având condiții medicale preexistente și cu antecedente vaccinale necunoscute.

Ceilalți doi pacienți care au murit sunt două femei – una în vârstă de 72 de ani din București și una de 51 de ani din județul Gorj. Ambele aveau condiții medicale preexistente și nu au fost vaccinate antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, avertiza săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri au depăşit numărul estimat.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele