O primă lovitură de la Senat. Guvernul trebuie să plătească

240
2 minute de lectură

Ordonanța de urgență a guvernului prin care se urmărea prorogarea termenului de dublare a alocațiilor pentru copii a primit raport de respingere la Comisia pentru muncă a Senatului.

În luna decembrie, inițiativa legislativă a PSD, de dublare a alocațiilor pentru copii, a primit vot decizional în Camera Deputaților. În ianuarie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Premierul Ludovic Orban a încercat să amâne plata alocațiilor până după rectificarea bugetară din august și Guvernul a dat această OUG.

Senatul este primul for sesizat, rolul decizional revine Camerei Deputaților.

În comisia de la Senat, raportul de respingere a fost adoptat cu unanimitate de voturi, adică toți cei şase membri ai PSD, iar reprezentanții Puterii din comisie au lipsit. Social-democrații cred că aceștia nu au vrut să se expună, pentru că, dacă ar fi fost prezenți, ar fi votat împotriva dublării alocațiilor și asta le-ar fi adus critici din partea electoratului.

„Eu cred că şi atitudinea parlamentarilor membri în comisie care reprezintă puterea de a nu participa la această şedinţă şi de a nu se expune oprobriului public în ceea ce priveşte votul pe care l-ar fi dat în comisie spune foarte multe cu privire la motivul adevărat pentru care Guvernul PNL ocoleşte dezbaterea şi îşi asumă răspunderea pe prevederi legislative discutabile, pe care românii nu le doresc”, a afirmat senatorul PSD Florian Bodog la tribuna Camerei Superioare.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, senatorul Ion Rotaru, a spus că amânarea plății ar afecta drepturile a 3,6 milioane de copii.
„Cred că acest joc pe care îl face Guvernul de-a alba neagra cu pensiile, cu salariile, cu alocaţiile este menit să inducă o stare de spirit în rândul oamenilor de neîncredere, de nesiguranţă şi de aşteptări inutile. PSD şi-a asumat, la momentul respectiv, o lege a salarizării, o lege a pensiei, am aplicat de fiecare dată prevederile legii, avem astăzi o lege care vizează majorarea alocaţiei şi ea trebuie să fie aplicată, aşa cum a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedinte”, a arătat Rotaru.

Dublarea alocațiilor pentru copii, după ce anul trecut au fost dublate la inițiativa legislativă a PNL, înseamnă o cheltuială de 7,149 miliarde de lei pentru anul acesta, bani pe care Guvernul nu-i are.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele