Reacții după eliminarea pensiilor speciale. Cine își asumă victoria

149
3 minute de lectură

Toți actorii politici se declară învingători după ce legea prin care pensiile speciale sunt eliminate a fost adoptată.

Pe Facebook este un adevărat spectacol, și liberalii și social-democrații își adjudecă victoria.

„S-a isprăvit! Pensiile speciale au fost eliminate! Sper că anunțul de azi al premierului, că vor corecta această lege, nu înseamnă de fapt exceptări pentru unele categorii. Noi am mers până la capăt, așa cum am spus!”, a scris fostul ministru PSD al Dezvoltării, Daniel Suciu.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman și-a exprimat și el bucuria. Alături de o fotografie în care pozează în învingător. Acesta a scris: „Promisiune îndeplinită! Nu au fost 30 de zile, dar e închisă in 60 de zile!”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a scris că acesta este doar începutul: „Am promis. Am facut. Va rog sa nu va mai indoiti niciodata de ceea ce spun. Pas cu Pas vom face tot ce am promis. Putintica rabdare va cer doar”.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi suspectează pe guvernanți că vor modifica legea. „ Azi am eliminat în Parlament TOATE pensiile speciale!!!

Nu am fost de acord cu nicio excepție, așa cum au încercat cei de la PNL și USR. Pentru că nu este corect!

Dacă domnul Orban își va permite să-i sfideze pe români și să ”corecteze” prin ordonanță de urgență ce a votat astăzi Parlamentul, atunci vom solicita Avocatului Poporului să o conteste la Curtea Constituțională.

Dezbaterea de astăzi a arătat tuturor că demagogia și ipocrizia au o singură culoare: galben-PNL!”, a scris Ciolacu.

USR le mai taie entuziasmul și liberalilor și social-democraților și le amintește că ei au fost primii:

„Până la intrarea USR în Parlament, nimeni nu vorbea despre eliminarea pensiilor speciale. Din contră, partidele adăugau noi și noi categorii de pensionari speciali.

Astăzi, după trei ani de luptă a parlamentarilor USR, s-a votat un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Din păcate, acest proiect are probleme de constituționalitate, pe care USR a încercat să le rezolve, dar celelalte partide s-au opus.

Dacă acest proiect nu trece de CCR, PSD si PNL trebuie să raspundă. Noi am avertizat din timp ca aceste probleme există și am și propus soluții. N-au vrut să asculte.

Avem soluții și pentru situația în care proiectul se blochează în CCR. Parlamentarii USR au pregătit un pachet de legi perfect constituțional care să rezolve o dată pentru totdeauna această problemă”.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 247 de voturi pentru, 21 de abțineri și niciun vot împotrivă, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. Se vor elimina pensiile speciale pentru toate categoriile, cu excepția militarilor și polițiștilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele