SpaceX va lansa prima misiune cu echipaj uman în primăvară

17
1 minut de lectură
Sursa: SpaceX

SpaceX va lansa pentru prima oară astronauți în spațiu în cursul primăverii. Cei doi astronauți selectați de NASA sunt Bob Behnken și Doug Hurley, informează sciencealert.com.

Zborul la bordul capsulei Crew Dragon va marca prima oară când un vehicul american va transporta astronauți ai NASA, după închiderea programului spațial cu navete, în 2011.

Misiunea ce-i va avea la bord pe Behnken și Hurley este așteptată să marcheze o nouă eră pentru zborurile americane în spațiu și va permite Statelor Unite să nu se mai bazeze pe sistemele de lansare ale Rusiei. Totodată, cei doi americani vor fi primii astronauți care vor ajunge în spațiu la bordul unui vehicul comercial.

„Bob și cu mine am avut norocul de a fi selectați“, spunea Hurley în septembrie. „Am petrecut tot mai mult timp în California, pentru că acolo se lucrează cel mai mult la Dragon“, a adăugat el.

În cursul pregătirilor, cei doi astronauți au învățat și testat procedurile de urgență, au fost antrenați în ceea ce privește mecanismele capsulei Crew Dragon, au purtat noile costume și au avut întâlniri cu directorul executiv al SpaceX, Elon Musk. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele