Obligațiunile Elefant Online intra la tranzacționare pe ATS-ul BVB

18
1 minut de lectură

De miercuri 20 februarie, intra la tranzacționare o emisiune de obligațiuni corporative emise de retailerul online Elefant.ro, cu simbolul ELEF21, în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB. Emisiunea cuprinde 76.514 obligațiuni, negarantate, denominate în lei, cu o valoare nominală de 100 de lei, o scadență de trei ani, în valoare totală de 7,6 milioane lei, arată un comunicat al BVB. Obligațiunile au o dobândă fixă, de 9% p.a., plătibilă semestrial.

Operațiunea a fost intermediată de Tradeville în calitate de Consultant Autorizat.

Inițial elefant.ro s-a concentrat pe o singură categorie de produs: cartea. În anii următori compania a optat pentru diversificarea majoră a ofertei. În prezent, este al doilea jucător din comerțul online local după numărul de comenzi, fiind lider de piață pe segmentul de carte și unul dintre jucătorii mari pe piețele pentru cosmetice, parfumuri și jucării. Elefant dispune și de o rețea națională de 20 de puncte de livrare, deschise în cele mai mari orașe din țară.

Până la finalul anului 2018, investiția acționarilor în companie se ridica la 17 milioane de euro. Compania a fost înființată în 2010 de către Fribourg Capital, ulterior alte două fonduri de investiții alăturându-se prin majorare de capital – 3TS Capital Partners (în 2014) și Axxess Capital (în 2016).

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele