Putin: Rusia ar putea ținti SUA și țările care găzduiesc sisteme de rachete americane

97
1 minut de lectură

Președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că, în cazul în care este amenințată, Moscova va lua măsuri de retorsiune și asimetrice împotriva Statelor Unite și a țărilor europene care găzduiesc sisteme de rachete americane, informează site-ul agenției Tass.

„Am spus deja și vreau să repet, și acest lucru este vital, repet acest lucru în mod special, că Rusia nu intenționează să fie prima care va amplasa aceste rachete în Europa“, a declarat liderul de la Kremlin cu ocazia discursului său anual privind Starea Națiunii, informează Mediafax.

„Dacă rachetele sunt într-adevăr fabricate și instalate pe continentul european, iar SUA au aceste planuri […] acest lucru va duce la o deteriorare rapidă a situației în domeniul securității internaționale și ar crea amenințări serioase la adresa Rusiei, deoarece zborul până la Moscova pentru anumite tipuri de rachete durează 10-12 minute. Aceasta este o amenințare foarte gravă pentru noi. În acest caz, vom fi forțați, și vreau să subliniez acest lucru, vom fi forțați să ne gândim la măsuri în oglindă și asimetrice“, a adăugat Putin.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele