Oficial de la Moscova: 2020, anul critic pentru Peninsula Coreeană

68
Sursa: Pexels

Situația din Peninsula Coreeană ar putea escalada anul viitor dacă Statele Unite nu reușesc să convingă Administrația de la Phenian că sunt serioase în ceea ce privește îmbunătățirea relațiilor, a declarat Alexander Venediktov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate rus, citat de Reuters, preluat de Mediafax.

„Nu există nicio îndoială că dacă Departamentul de Stat nu reușește să își demonstreze seriozitatea în fața Phenianului privind îmbunătățirea relațiilor cu Coreea de Nord, în anul 2020 vom avea o escaladare a situației din Peninsula Coreeană”, a declarat Alexander Venediktov.

Președintele american Donald Trump a declarat în urmă cu o săptămână că nu „se grăbește” să facă o înțelegere cu Coreea de Nord privind programul său nuclear, reiterând că relațiile dintre cele două state sunt pozitive.

Președintele american a declarat în mai multe rânduri că nu exclude organizarea unei noi întâlniri cu liderul nord-coreean.

Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul își schimbă atitudinea.

Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Citiți și: Xi Jinping, la Phenian: China susține „direcția corectă” a Coreei de Nord

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele