Oficial SUA: Trump vrea să reducă efectivele militare din Afganistan

21
1 minut de lectură
Foto: Flickr/ The White House

Donald Trump intenţionează să diminueze efectivele militare americane din Afganistan indiferent dacă se ajunge ori nu la un acord de pace cu insurgenţii talibani, potrivit lui Robert O’Brien, consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională, transmite Mediafax.

„Am revenit la negocierile cu talibanii. Forţele afgane au o poziție mai bună şi cred că la un moment dat vom fi în situaţia de a reduce prezenţa militară în Afganistan, indiferent dacă va fi sau nu vreun acord de pace”, a declarat Robert O’Brien într-un interviu acordat site-ului de ştiri Axios.com.

Întrebat dacă Donald Trump va ajunge la un acord de pace cu talibanii înaintea scrutinului prezidenţial programat în SUA în noiembrie, Robert O’Brien a precizat: „Nu analizez lucrurile în funcţie de alegeri, dar cred că este posibil să se ajungă la un acord anul acesta. Lucrăm în acest sens, dar trebuie să fie un acord bun”.

Donald Trump a declarat în mai multe rânduri că vrea retragerea trupelor americane din Afganistan. Conform unei surse de la Casa Albă, preşedintele consideră că aceasta este una dintre promisiunile electorale neonorate, astfel că există riscul reconfigurării prezenţei militare americane înaintea scrutinului prezidenţial.

Potrivit celor mai recente date, în Afganistan sunt aproximativ 13.000 de militari americani.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele