Ungureanu: Spitalul „Bagdsar Arseni”, amendat de mai multe ori de Direcția de Sănătate Publică

24
5 minute de lectură
Foto: Facebook/Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că reprezentanții Spitalului „Bagdsar Arseni” au minițit când au declarat că nu au date despre cum se face curățenia în unitatea sanitară. El a mai spus că spitalul a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) de mai multe ori.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

„Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni a mințit cu nerușinare ieri spunând la Digi 24 că nu are date clare despre modul precar în care se face curățenia în această unitate sanitară! De fapt, conducerea Bagdasar Arseni a ascuns faptul că în luna octombrie-noiembrie a primit mai multe amenzi din partea. Direcției de Sănătate Publică pentru multiple nereguli care vizează nu doar curățenia ci, mai grav, neraportarea infecțiilor nosocomiale”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Ungureanu a publicat și sancțiunile primite de Spitalul „Bagdasar Arseni” în luna noiembrie anul trecut.

„Sancțiune în valoare de 30.000 lei pentru neîntreținerea în condiții corespunzătoare a instalațiilor de evacuare a apelor uzate. Trei amenzi de câte 2.000 de lei pentru personalul care nu a depistat, raportat infecțiile nosocomiale și nu au respectat protocoalele de lucru. O altă amendă de 2.000 de lei a fost aplicată unei persoane care nu a verificat aparatura pentru sterilizare. Nu în ultimul rând, cu 2000 de lei a fost amendată o persoană de la firma care asigură întinsul jegului pe pereți în acest spital, SC Universal Med Cleaning SRL pentru nerespectarea protocoalelor de lucru”, a scris Ungureanu.

Potrivit acestuia, amenzile sunt „mult prea mici” și „nu sperie firmele de curățenie care nu își fac treaba în spitale”.

„Din informațiile pe care le dețin Inspecția Sanitară de Stat este în control la această oră la Spitalul Bagdasar Arseni, în mod clar managementul spitalului nu își face datoria și trebuie sancționat drastic de Ministerul Sănătății. Mizeria și incompetența, ucid!”, conchide sursa menționată.

Deputatul Emanuel Ungureanu a cerut, duminică, să se facă verificări la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală după ce a primit imagini în care apar infirmiere ce spală pereții cu mopul murdar.

„Imagini obișnuite din Spitalul Bagdasar Arseni din București! Infirmierele mânjesc pereții cu mopuri jegoase după ce au întins mizeria și pe culoare. Cu aceleași instrumente infecte se face așa zisa curățenie și prin saloane. Este imperios necesar ca Ministerul Sănătății să mobilizeze urgent resursele necesare pentru ca în spitalele României să fie instruite infirmierele cu reguli de igienă draconice. Jegul gros pe care l-am documentat în vizitele neanunțate prin zeci de spitale românești, în acești ultimi 3 ani, dovedește că foarte multe infirmiere, ori nu știu cu ce să facă curățenie, ori nu au cu ce, ori nu știu cum, ori nu contează pentru că s-au angajat pe pile, ori toate la un loc”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Ungureanu a precizat că imaginile i-au fost transmise de o persoană martoră la activitatea infirmierelor. Deputatul a cerut ca DSP București să demareze un control.

La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni”, Florin Bica, a precizat la Digi24 că „Nu o văd zilnic (situația, n.r.). Firma cu care spitalul are contract pentru curățenia spațiilor publice are niște condiții de îndeplinit. Este verificată de către directorul de îngrijiri și sunt verificate de asistente șefe. (…) Legat de aceste imagini, fără discuție că managementul spitalului a convocat conducerea firmei pentru a clarifica aspectele prezentate. Faptul că se curăță pereții cu un mop e datorat acoperirii pereților cu linoleum antistatic, iar din imaginile pe care le-am văzut, holul este un hol intens circulat, fiind cel din zona de acces în spital și în zona UPU și zona de asteptare pentru radiologice. În zona repsectivă circulă doar persoane civile, nu pacienți”.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că în imaginile pe care le-a primit nu a observat că infirmierele care spălau pereții au folosit mopul și pentru podea: „Nu văd drumul de la podea la perete. Nu contest că nu ar exista. Dacă există, mai departe, acest lucru se traduce în sancțiuni”.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele