OMV Petrom anunță reducerea investițiilor, din cauza instabilității legislative

28
1 minut de lectură

OMV Petrom şi-a planificat pentru acest an investiţii de circa 3,7 miliarde de lei, în scădere cu 17% faţă de nivelul de anul trecut, ca urmare a instabilităţii privind mediul de reglementare, potrivit raportului financiar pentru anul 2018.

„Instabilitatea recentă privind mediul de reglementare ne-a determinat să ne revizuim planurile de investiţii de creştere, în timp ce căutăm claritate în legătură cu climatul investiţional din România. Planificăm investiţii de circa 3,7 miliarde de lei pentru 2019, în principal în Upstream. Prioritatea noastră rămâne maximizarea valorii portofoliului curent din Upstream şi estimăm că vom limita declinul producţiei medii zilnice la circa 5% faţă de 2018, excluzând optimizarea portofoliului”, se arată în documentul citat.

„Încetinim motorul investițiilor”, a declarat Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom, în cadrul unei conferințe de presă. În ceea ce privește proiectul din Marea Neagră, CEO-ul OMV Petrom a precizat că firma este foarte interesată de realizarea acestuia, dar că în actualele condiții investiția nu merge mai departe. „Ca să facem o altfel de investiție avem nevoie de o piață liberă, de infrastructură și de predictibilitate. Legislatia de acum nu asigură aceste lucruri”, a spus Verchere. (L.T.)

Anul trecut, compania a avut investiţii de 4,2 miliarde de lei, în creştere cu 44% faţă de 2017.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele