Orașul Zimnicea va plăti 137 euro/minut pentru focul de artificii de Revelion

101
2 minute de lectură
Stradă din Zimnicea. Foto: Google Street View

Primăria Zimnicea din județul Teleorman a achiziționat focuri de artificii pentru noaptea de Revelion, în valoare de peste 2.200 de euro, în condițiile în care orașul, deși are în statistici aproximativ 14.000 de locuitori, este aproape depopulat, cei mai mulți localnici migrând către Capitală, informează MEDIAFAX.

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Zimnicea a cumpărat focul de artificii pentru Revelion cu 2.208 euro. Potrivit contractului, focul de artificii va dura, potrivit contractului, 16 minute și va consta într-un „spectacol de artificii profesionale și efecte pirotehnice de mare intensitate. Focul este alcătuit din secvențe de baterii de artificii, de la 16 la 200 de focuri, care sunt declanșate electric la momente specifice, trase în mai multe locuri, îmbinând o diversitate de efecte, urmate de bombițe de diferite calibre”.

Cu alte cuvinte, costul este de 137 de euro pentru fiecare minut în care pe cer se vor putea vedea la Zimnicea artificii. De desfășurarea spectacolului de lumini din cadrul Revelionului în stradă se va ocupa o companie specializată din București.

Responsabila departamentului de achiziții din cadrul Primăriei Zimnicea, Viorica Ichim, susține că prețul artificiilor de la Zimnicea din acest an este, de fapt, mai mic decât în anii precedenți.

„Prețul de achiziții al focului de artificii din acest an este cu certitudine mai mic decât costul celui de anul trecut, de exemplu. Nu mai știu pe de rost, dar vă spun sigur că este mai mic. Adică anul acesta e vorba de puțin peste 10.000, iar anul trecut a fost 13.000 sau chiar 15.000 lei”, a declarat pentru MEDIAFAX Viorica Ichim.

Orașul Zimnicea are în statistici 14.058 de locuitori, însă străzile sunt relativ pustii, foarte mulți oameni migrând către București sau către alte orașe mai dezvoltate.

Zilele trecute, administrația locală din Zimnicea a cheltuit o altă sumă importantă pentru 20.000 de pet-uri care vor fi împărțite oamenilor cu ocazia Bobotezei.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele