Ciolacu: PSD ia în calcul sesizarea CCR pe asumarea răspunderii Guvernului

51
2 minute de lectură
Sursa: Facebook/ Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut joi declarații în ceea ce privește asumarea răspunderii Guvernului pe trei proiecte de lege. Aceasta determină PSD-ul, care nu ia în calcul deocamdată depunerea unei moțiune de cenzură, să sesizeze CCR, deoarece două dintre actele normative sunt în dezbatere parlamentară, transmite Mediafax.

Întrebat la Parlament dacă PSD ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură, Marcel Ciolacu răspunde: „Nu, pentru aceste trei legi nu ia în considerare nicio moțiune de cenzură. Ele nu fac referiri pe fondul, culmea sunt într-o zonă foarte înaintată de dezbatere în Parlament, atât în Senat, cea pe justiției în Senat și cea pe transporturi în Cameră. E posibil ca cele două legi să fie la votul final. Atunci nu înțelegem de ce s-a venit cu asumarea. Consideră că există un conflict constituțional, atâta timp cât legile sunt în dezbatere”.

Ulterior chestionat dacă partidul va sesiza Curtea Constituțională privind abrogarea OUG 5, liderul interimar al social-democraților a răspuns: „Am spus foarte clar, cele două legi care sunt în dezbatere, noi vom sesiza. Ele sunt la finalul comisiei, mai au de întocmit raportul. Chiar una mi se pare că e în dezbatere pe procedură de urgență. Nu trebuie nimic modificat. Trebuie să lași Parlamentul să funcționeze”.

Joi, Camera Deputaților și Senatul au avut plen reunit, în care premierul Ludovic Orban a prezentat amendamentele admise și respinse ale grupurilor parlamentare pe cele trei proiecte de lege pe care Executivul și-a asumat răspunderea. Ședința s-a desfășurat fără dezbateri, doar șeful Executivului prezentând amendamentele.

Potrivit Constituției, mai sunt trei zile în care Opoziția poate depune moțiune de cenzură cu privire la proiectele pe care și-a asumat răspunderea Guvernului.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele