Orban: Demarăm procedura angajării răspunderii Guvernului

32
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Guvernul demarează procedura de asumare a răspunderii pentru modificarea legilor justiției, a OUG 51 privind transportul județean și pentru adoptarea Legii plafoanelor, a anunțat premierul Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

„Avem un calendar foarte ambițios. Astăzi trebuie să demarăm procedura angajării răspunderii Guvernului pe cele trei proiecte, respectiv pe modificarea legilor justiției prin prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru cele trei articole care dacă nu le prorogăm este aruncat în aer sistemul de justiție. E vorba de pensionarea anticipată a magistraților, de creșterea vechimii de intrare în magistratură de la doi la patru ani și de creșterea numărului de judecători care formează completele, de la doi la trei. Aceste prevederi din legile justiției trebuie în mod obligatoriu prorogate, iar în cursul anului viitor trebuie să ne asumăm să le modificăm”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Un al doilea proiect pentru care Guvernul își va asuma răspunderea vizează Legea plafoanelor.

„Al doilea proiect pe care ne vom asuma răspunderea este proiectul de lege privind pafoanele, proiect inițiat de ministrul Finanțelor. Legea bugetului de stat nu o putem adopta în Guvern, să o înaintăm spre dezbatere și aprobare parlamentului decât după aprobarea și intrarea în vigoare a Legii plafoanelor”, a completat Orban.

Al treilea proiect este Ordonanța de Urgență 51 privind transportul județean.

„Vreau să vă semnalez că am primit extrem de multe sesizări din partea multor părinți că mulți copii sunt în situația nu pot să se ducă la lcoală, pentru că nu se asigură transportul, decât dacă plătesc contravaloarea cursei dus-întors, chiar sunt multe familii care nu pot să își permită să suporte acest cost. Nu putem accepta o astfel de situație, să restrângem accesul la educație a unor copii care vor și au dreptul să învețe și să se ducă la școală. Va trebui să soluționăm această problemă”, a mai spus Orban.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele