Orban, despre #Ajunge: un serviciu făcut PSD. Punct

57
1 minut de lectură

Cum comentați gestul colegilor dumneavoastră care, la câteva ore de la închiderea urnelor de la votul pentru referendum, au lansat un mesaj prin care vă contestă leadershipul?

Ludovic Orban: Un serviciu făcut PSD. Am discutat subiectul (în ședința conducerii PNL de luni – n.r.) și am lansat un avertisment că voi aplica litera și spiritul statutului PNL.

Credeți că ați greșit în felul în care v-ați raportat la referendum?

Ludovic Orban: Despre referendum spun doar atât: noi suntem singurul partid care am lăsat libertatea membrilor noștri să se poziționeze cum le dictează conștiința. Ceilalți actori politici au politizat tema: fie au încercat să o confiște – în cazul PSD-ALDE –, fie au încercat să confiște politic boicotul – în cazul celor care au susținut boicotul trecând peste convingerile intime ale membrilor. Noi am fost singurii care am avut o atitudine normală. Pentru că, fiind o problemă de conștiință, nu poți să impui politic, printr-o decizie majoritară, decizia câtorva sute de mii de membri de partid.

Și atunci ce credeți că vă reproșează colegii dumneavoastră?

Ludovic Orban: Tocmai asta e: că ei nu au ce să reproșeze. E un fake-reproș. Care este contrar adevărului. Păi, ei s-au manifestat liber, nu i-a împiedicat nimeni să se manifeste. Un serviciu făcut PSD. Punct.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele