Orban, despre Green Deal: Riscăm să pierdem 40% din capacitatea de producție energetică

35
2 minute de lectură
Foto: gov.ro

Miercuri, Ludovic Orban a declarat că în cazul în care combustibilii fosili vor fi considerați neutilizabili în urma Green Deal, atunci România riscă să piardă 40% din producția energetică. Premierul consideră că gândirea care trebuie adoptată trebuie să fie pe termen „nu foarte lung”, transmite Mediafax.

„În ceea ce privește Green Deal sigur că stabilirea obiectivelor extrem de ambițioase la nivel european, și anume de a realiza o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 55% până în 2030 și de a asigura neutralitate până în 2050, va asigura niște efecte asupra tuturor domeniilor economiei în care practic sunt industrii care generează emisii de dioxid de carbon, și aici va trebui să încercăm să obținem resurse pentru a putea să ne atingem obiectivele, pentru că cel puțin în domeniul energetic există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere, dacă ei vor considera combustibili fosili ca neutilizabili”, a declarat premierul Ludovic Orban, în cadrul unei dezbateri pe tema strategiei de absorbție a fondurilor europene.

Premierul a arătat că, până în 2030, trebuie găsite soluții de a produce energie care să diminueze emisiile de gaze cu efect de seră.

„Oricum, cărbunele este condamnat ca și resursă energetică, iar aici gândirea pe care trebuie să o avem trebuie să o avem pe termen nu foarte lung, aproximativ orizontul 2030, să găsim soluții de producere a energiei care să diminueze emisiile de gaze care generează efectul de seră”, a conchis premierul.

În cadrul deplasării premierului la Bruxelles, acesta a avut discuții cu oficiali ai UE, pe subiectul Pactului Ecologic European și a exprimat punctul de vedere la fondul de tranziție justă, care trebuie să fie un suport pentru statele membre. Premierul a subliniat importanța investițiilor în retehnologizarea companiilor și, de asemenea, introducerea regiunii Valea Jiului în obiectivele Pactului Verde. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele