Orban, despre OUG pentru anticipate: Există un astfel de proiect

35
2 minute de lectură

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că proiectul de ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor anticipate va reglementa situația în care se ajunge la alegeri palamentare anticipate, deoarece în România nu există o astfel de reglementare precisă, transmite Mediafax.

„Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, a există această discuție și a rezultat necesitatea reglementării situației în care se ajunge la alegeri anticipate, alegeri parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislația din România, nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate, să știe clar că există prevederi constituționale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate, din momentul dizolvării Parlamentului este de 90 de zile, că atare este necesară o adaptare a legislației pentru a avea prevederi concrete, în cazul alegerilor anticipate”, a spus Ludovic Orban, la un eveniment organizat la ASE.

Totodată, premierul a subliniat că Guvenrul nu poate da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, deoarece instituția și-a asumat deja răspunderea pentru această prevedere.

Guvernul ar putea adopta o ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor anticipate, potrivit unor surse. Executivul ar lua această decizie, deoarece în cazul demiterii prin moțiune de cenzură, nu ar mai putea emite OUG pe această temă, fiind un Guvern interimar.

Astfel, ordonanța de urgență stabilește componența Birourilor Electorale Permanente, circumscripțiile electorale, dar și alte aspecte organizatorice.

PSD vrea ca votul pe moțiunea de cenzură să aibă loc miercuri, ora 12:00. Calendarul va fi stabilit, însă, în ședința Birourilor Permanente, care la ora transmiterii acestei știri este în desfășurare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele