Orban: În România, vârful pandemiei va fi la circa 14 zile după Paștele ortodox, între 1 și 5 mai. Vom deschide inițial activitățile unde riscul va fi mic

280
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că „cel mai probabil între 1 și 5 mai va exista vârful epidemiei” și că după reducerea numărului de îmbolnăvări nu vor fi redeschise toate activitățile economice dintr-o dată. Totodată, premierul României a declarat că şi după reducerea numărului de îmbolnăviri vor mai exista restricţii. Mai exact, șeful Guvernului spune vor fi deschise doar acele activităţi unde riscul va fi mic, conform Mediafax.

„Cel mai probabil între 1 şi 5 mai va exista vârful epidemiei. După aceea se va reduce numărul de îmbolnăviri. Va trebui, în continuare, să respectăm regulile şi după aceea. Toate deciziile le vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei. Trebuie spus că nu există prognoze de sută la sută. Sunt prognoze bazate pe ipoteze. Cu siguranţă vom reveni la normalitate. Nu cred că se va putea produce dintr-o dată. Va fi gradual. De asemnea, pregătim un set de măsuri de protecţie, după revenirea la normalitate. Vom deschide iniţial acele activităţi unde riscul va fi mic. Nu cred că vom putea da drumul la toate activităţile economice”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Acesta a precizat că Guvernul pregătește şi un set de măsuri care să ajute economia să repornească.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele