DSP Argeş a intrat sub conducere militară după ce șefa Direcției a fost demisă după cazul chirurgului cu Covid-19, de la Spitalul Judeţean

591
1 minut de lectură

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat că şefa DSP Arges, Sorina Honţaru, a fost demisă, iar în locul ei la conducerea Direcției a fost numit col. dr. Alexandru Guiţă, fost comandat al Spitalului Militar Piteşti, transmite Mediafax.

De asemenea, a fost demis și directorul medical de la Spitalul Județean de Urgență Argeş, Teodor Cătălin Constantinescu. În locul acestuia, a fost numit medicul Gheorghe Frătoaica, doctor UPU, fost medic militar.

Deciziile au fost luate după ce un medic de la Spitalul Județean Arges, cel mai mare din județ, a mers la muncă și chiar a operat, deşi avea simptome de COVID-19.

În acest moment, la spital este în curs şi o anchetă epidemiologică. Până acum, numărul contacţilor direcţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. S-a luat de asemenea decizia închiderii Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele