Orban: Parlamentarii PNL nu vor vota următoarele două guverne. Executivul nu putea depune OUG pe alegerea în două tururi

71
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Ludovic Orban a declarat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că Guvernul nu putea depune ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, acesta a mai precizat că PNL a despus acum trei ani un proiect referitor la acest subiect, dar nu a fost supus dezbaterii și votului în Parlament.

“Ăsta a fost obiectivul nostru, de a avea primari în două tururi. Dar vedem cum evoluează lucrurile, mai avem posibilități de atac, legea este în Camera Deputaților. Nu puteam da ordonanță de urgență. PNL a înaintat un proiect de aproape trei ani de zile, iar acest Parlament nu a dezbătut și supus votului acest proiect privind alegerea primarilor în două tururi”, a explicat Orban, la Digi24.

Premierul demis prin moțiune de cenzură a mai afirmat că PSD a căzut în capcană și va avea de ales între alegerile în două tururi și cele anticipate, fiind constrânși să aleagă alegerile înainte de termen.

“PSD avea două variante: Ori să accepte două tururi, ori să meargă spre anticipate. Noi, însă, nu am renunțat la două tururi și vom ataca în forță”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, acesta a mai declarat că deputații PNL nu vor vota învestirea următoarelor două guverne, în speranța de a ajunge la alegeri anticipate.

Ludovic Orban a mai zis că, “pentru a favoriza obiectivul alegerilor anticipate, este nevoie de căderea succesivă a două guverne. Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea a două guverne succesive doar din acest motiv, pentru a ajunge la anticipate. Cei care se bucurau azi că a picat Guvernul Orban nu au înțeles că vom ajunge la anticipate și jumătate dintre ei nu vor mai fi în următorul Legislativ”.

Președintele Klaus Iohannis va organiza consultări la Controceni cu liderii partidelor pentru desemnarea unui nou Guvern.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele