Orban: Să punem în practică recomandările din MCV

23
2 minute de lectură

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, marţi, că, după o analiză foarte serioasă a tuturor criticilor, recomandările din raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare trebuie puse în practică astfel încât, într-un timp cât mai scurt posibil, România „să scape de sub MCV“, potrivit Agerpres.

„Trebuie făcută o analiză foarte serioasă a tuturor criticilor, obiecţiilor, solicitărilor şi recomandărilor din raportul pentru MCV. Ele trebuie coroborate cu punctele de vedere exprimate de Comisia de la Veneţia şi trebuie adoptat un plan de acţiune pentru a pune în practică recomandările. Poziţia noastră este foarte clară, limpede. Chiar există un proiect de hotărâre iniţiat de PNL în care am solicitat expertiză din partea Comisiei Europene şi a Comisiei de la Veneţia pentru elaborarea modificărilor la Codul penal, Codul de procedură penală şi la legile Justiţiei. Trebuie să ţinem cont de punctele de vedere exprimate în cadrul MCV şi să punem în practică un plan de acţiune pentru a îndepărta toate aceste critici şi puncte de vedere formulate cu privire la Justiţia din România”, a spus Orban.

El a subliniat că PNL îşi doreşte „o Justiţie independentă, egală pentru toţi, care să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale, care să nu fie supusă niciunei forme de presiune din partea conducerii politice şi care să respecte toate practicile, toate standardele de la nivel european şi prevederile articolului 2 al Tratatului privind statul de drept“, mai relatează Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele