Thailanda va interzice glifosatul și alte două pesticide

28
1 minut de lectură
Sursa: Pixabay

Thailanda a decis marţi să interzică glifosatul şi alte două pesticide periculoase începând cu 1 decembrie, în pofida protestelor fermierilor locali, relatează AFP, citat de Agerpres.

Circa 40% din populaţia Thailandei lucrează în agricultură. Țara din Asia de Sud-Est este unul dintre cei mai mari exportatori de orez şi zahăr la nivel mondial, dar şi unul dintre cei mai mari utilizatori de pesticide, substanţe tot mai interzise sau eliminate treptat la nivel mondial din cauza toxicităţii lor.

Comisia thailandeză pentru substanţe periculoase a votat interzicerea glifosatului, a clorpirifosului şi a paraquatului.

„Interdicţia va intra în vigoare la 1 decembrie“, a declarat pentru presă preşedintele comisiei, Panuwat Triangjulsri, reprezentant al Ministerului Industriei.

Paraquatul, un erbicid considerat „extrem de toxic“ de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, a fost interzis în Uniunea Europeană din 2007.

În ceea ce priveşte clorpirifosul, studii au stabilit o legătură între acest pesticid şi întârzieri de dezvoltare la copii. Glifosatul este considerat cancerigen, mai informează Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele