Orban: Urmărim cu îngrijorare conflictul Iran-SUA

23
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că urmărește cu îngrijorare și atenție situația conflictului dintre Statele Unite și Iran și că este evident că nu își dorește o escaladare a tensiunilor dintre cele două state, informează Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

„N-am avut discuții, am prezentat o poziție pe care ați văzut-o, care a fost prezentată de Minsiterul de Externe. Sigur că urmărim cu atenție și cu îngrijorare, că nu ne dorim o escaladare a tensiunilor. Evident că noi suntem parteneri NATO“, a declarat Ludovic Orban, luni, întrebat dacă a avut discuții pe marginea conflictului dintre SUA și Iran.

Întrebat despre prezența președintelui Iohannis la o eventuală ședință de urgență a NATO, premierul Orban a afirmat că, dacă președintele este mandatat pentru acestă întâlnire, va comunica acest lucru.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Iranienii au dat un semnal serios în acest sens arborând pentru prima dată în istorie steagul roşu deasupra unei moschei considerată loc sacru. Arborarea steagului roşu simbolizează începerea unui „război sângeros“ în cultura arabă, informează Daily Mail. Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele