Ordonanțele pe justiție afectează dosarele ”Mineriada” și ”Violențele jandarmeriei”

492
1 minut de lectură

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, spune că schimbările repetate ale Legilor justiţiei făcute prin ordonanțe de urgență afectează marile dosare.

Lazăr spune că judecata în dosarul Mineriadei are de suferit din cauza ordonanţelor de urgenţă din justiţie, adoptate aproape lunar de Executiv, pentru că procurorul de şedinţă ajunge să fie înlocuit, odată cu înfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi.

„În cauza cunoscută publicului sub denumirea de “dosarul Mineriada” a fost inculpat, printre alții, inclusiv militari, și un magistrat (fostul procuror general adjunct Mugurel Florescu, n.r.). Astfel, dosarul a devenit un dosar preluat de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie”,  scrie procurorul general în sesizarea înaintată Curții Constituționale.

Procesul Mineriadei din 13-15 iunie a început în urmă cu aproape doi ani, iar Parchetul era reprezentat în instanţă de unul dintre procurorii militari care au lucrat în dosar.

 „Vor înceta delegările pe funcţiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desfiinţate. Va fi foarte dificil, cum vor putea fi finalizate aceste dosare despre care toată lumea susţine că dorim să fie finalizate”, arăta Augustin Lazăr în octombrie anul trecut.

Jumătate dintre procurorii care lucrau la ancheta în dosarul 10 august au plecat din Secţia militară a Parchetului General după adoptarea ordonanţei.  

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele