Paleologu: Este nevoie de un minister pentru relaţia cu Republica Moldova

287
2 minute de lectură
Theodor Paleologu. Sursă foto: Facebook

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale din acest an, Theodor Paleologu, a declarat, vineri, la Craiova, că România are nevoie de un minister pentru relația cu Republica Moldova, care ar trebui să aibă scopul de a pregăti o eventuală unire, informează MEDIAFAX.

Theodor Paleologu a spus, vineri, la Craiova, că înfiinţarea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova ar pregăti România pentru o zi a unirii, după modelul Republicii Federale Germania.

„Ideea este că trebuie să fi pregătit. Modelul este cel al Republicii Federale Germania care s-a pregătit pentru momentul în care se pune problema unirii. Am convingerea că problema unirii se va pune sau măcar că se poate pune cândva. Ar fi lamentabil să se prezinte ocazia şi noi să nu fim pregătiţi. În momentul de faţă este evident că nu suntem pregătiţi pentru un asemenea pas. Dar va veni ziua când oportunitatea se va prezenta şi atunci trebuie să fim pregătiţi. Asta este ideea din spatele propunerii unui minister al Relaţiilor cu Republica Moldova”, a spus Paleologu.

Deputatul PMP crede că activitatea acestui minister nu trebuie să se dubleze cu cea a Ministerului de Externe.

„Pe de altă parte, trebuie avută foarte mare grijă să nu dubleze Ministerul de Externe. Asta este foarte important. Ministerul de Externe este responsabil de relaţia cu oricare alt stat, însă un minister al relaţiilor cu Moldova ar avea ca scop această pregătire despre care vă vorbeam mai devreme”, a mai spus Paleologu.

Întrebat de jurnalişti dacă ar dori să conducă respectivul minister, Paleologu a răspuns: „Eu nu vizez niciun post de ministru. Sunt alţii care pot face acest lucru. Nu am calcule de genul acesta”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele