Papa Francisc a primit cea mai înaltă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni

61
1 minut de lectură

Papa Francisc a primit, sâmbătă, Fibula de la Suseni, cea mai înaltă distincție a județului Mureș, după ce a aterizat pe Aeroportul Transilvania, din Târgu Mureș, în a doua zi a vizitei apostolice în România.            

Sanctitatea Sa Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș la ora 8.20 și a fost întâmpinat la scara avionului de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa. Acesta i-a oferit cea mai înaltă distincție a județului, Fibula de la Suseni.

„Am avut onoarea și plăcerea de a-l primi în această dimineață (sâmbătă – n.r.) în județul Mureș pe Sfântul Părinte Papa Francisc, iar această vizită este un eveniment unic, deosebit pentru toți mureșenii. I-am urat Sanctității Sale bun venit și, ca un semn de apreciere a personalității domniei sale, i-am oferit cea mai importantă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni. L-am rugat să-i binecuvânteze pe români și pe mureșeni cu dragostea pe care le-o poartă. Sfântul Părinte mi-a spus că îi face plăcere să fie pentru câteva clipe în județul Mureș”,, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Anterior aterizării aeronavei în care s-a aflat Sfântul Părinte, a ajuns la aeroportul din Târgu Mureș și primul ministru al României, Viorica Dăncilă, însoțită de o parte din membrii Guvernului, care vor participa la evenimentul de la Șumuleu Ciuc.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele