Parlamentarii britanici au respins toate alternativele propuse pentru Brexit

33
2 minute de lectură

Parlamentarii britanici au respins ieri seară toate cele opt alternative propuse pentru gestionarea procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Mediafax.

După preluarea controlului asupra procesului Brexit de la Guvern, parlamentarii au avut o serie de voturi „indicative“, în cadrul cărora nicio alternativă nu a obținut o majoritate.

Printre cele opt variante votate de parlamentari s-a numărat menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, propunere respinsă cu un raport de voturi de 272/264 și organizarea unui nou referendum, propunere respinsă cu un raport de voturi de 295/268.

Ministrul britanic pentru Brexit, Steven Barclay, a declarat că rezultatele votului indicativ de miercuri au întărit poziția Guvernului conform căruia acordul negociat de premierul britanic Theresa May este cea mai bună variantă.

„Rezultatul procesului prin care a trecut Camera Comunelor întărește convingerea noastră că acordul negociat de Guvern este cea mai bună opțiune“, a spus Barclay.

Planul alternativ propus de Partidul Laburist, care includea „o aliniere strânsă“ la piața unică și protejarea drepturilor angajaților, a fost respins cu un raport de 307/237.

Alte cinci alternative, printre care ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord, așa-numitul plan al Pieței Comune 2.0, care prevedea rămânerea în Zona Economică Europeană și revocarea Articolului 50, au fost de asemenea respinse.

Parlamentarul conservator Sir Oliver Letwin, care a inițiat aceste voturi „indicative“, a declarat că lipsa majorității pentru fiecare alternativă este un lucru „dezamăgitor“.

Letwin a cerut ca alternativele să fie votate din nou luni, în cazul în care acordul negociat de Theresa May nu este aprobat până atunci.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele