Partidul Democrat din Republica Moldova anunță că vor avea loc alegeri anticipate

31
2 minute de lectură

Președintele Partidului Democrat, Andrian Candu, a anunțat că în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate după ce timp de trei luni nu s-a reușit crearea unei majorități pentru formarea unui nou Guvern, relatează Mediafax.

„Cu regret timp de trei luni de zile nu s-a reușit să se găsească o maturitate politică. PD s-a arătat dispus să discute cu Blocul ACUM pentru a crea o majoritate. Cu regret că discuțiile dintre PSRM și Blocul ACUM s-a axat pe funcții. Au pus interesul lor și interesul partidelor mai presus de cetățeanul RM. Astăzi am ajuns cu regret la situația în alegeri anticipate“, a declarat într-o conferințe de presă liderul Partidului Democrat, Andrian Candu.

Andrian Candu a mai adăugat că PD va face tot posibilul ca următoarele alegeri să fie organizate din banii partidelor care au cauzat anticipate.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a decis să nu facă alianță nici cu PDM, dar nici cu blocul ACUM, ci să declanșeze alegeri anticipate, decizie adoptată de consiliul Republican al PSRM, potrivit site-ului Deschide.md.

„Socialiștii din start au propus negocieri și formarea unei coliții de Guvernare cu cei din ACUM. Au fost câteva discuții, unele oficiale, unele neoficiale. N-au vrut să voteze candidatura noastra de speaker al Parlamentului, n-au vrut să ne ofere câteva ministere. Evident că nu putem să facem coaliție cu ei. Da am vorbit și cu PDM ca să nu fim învinuiți că nu i-am ascultat și pe ei, dar din start nu luam în calcul o coaliție cu PDM“, a declarat președintele moldovean Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este obligat de Curtea Constituțională să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcțional până la finalul zilei de vineri, după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare, se arată într-o decizie a Curții.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele