Pence și Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta care îl vizează pe Trump

14
2 minute de lectură

Vicepreședintele american, Mike Pence, și avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, au transmis că nu vor coopera cu ancheta parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii liderului de la Casa Albă, informează agenția Reuters, citată de Mediafax.

De asemenea, Pentagonul a comunicat că nu se va conforma cererii congresmenilor de predare a unor documente în legătură cu suspiciunile că Trump ar fi cerut Ucrainei anchetarea principalului rival politic al său, acțiune ce demonstrează hotărârea liderului SUA de a bloca ancheta inițiată de democrați.

Reprezentații vicepreședintelui au declarat că Pence nu va da curs solicitării congresmenilor de a preda documentele privind conversația telefonică al lui Trump cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Avocatul lui Pence, Matthew Morgan, a motivat că ancheta, inițiată de trei comisii parlamentare, nu a fost până în acest moment autorizată de Camera Reprezentanților.

La rândul său, avocatul lui Giuliani, Jon Sale, a declarat că documentele cerute de congresmeni de la Giuliani sunt vizate de principii juridice care protejează relația avocat-client și comunicațiile prezidențiale.

Liderul democrat, Adam Schiff, a reacționat la refuzul oficialilor americani de a coopera sugerând că Administrația Trump încearcă să obstrucționeze Congresul SUA.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele