Trump primește de la Pentagon un miliard de dolari pentru zidul împotriva imigranților

30

Pentagonul a autorizat transferul sumei de un miliard de dolari către echipe de ingineri militari, pentru construirea zidului de securitate la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, potrivit planului pus în mișcare de președintele Donald Trump.

Fondurile constituie o primă tranșă acordată în virtutea stării naționale de urgență decretată de liderul de la Casa Albă pentru a evita consultarea Congresului, în intenția de a construi zidul de securitate promis în campania electorală. Democrații s-au opus vehement deciziei președintelui Trump, relatează BBC.

Prima tranșă de bani va fi utilizată la construirea unei porțiuni de 91 de kilometri.

Președintele Trump a declarat că situația de la frontiera sudică este o criză și a insistat asupra necesității construirii zidului pentru a împiedica trecerea „criminalilor“ pe teritoriul Statelor Unite. Criticii președintelui susțin că această criză este o invenție a Casei Albe.

Donald Trump a decretat starea de urgență la 15 februarie, după ce Congresul a respins cererea acestuia de alocare a sumei de 5,7 miliarde de dolari pentru construirea zidului de securitate.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele