Peste 440 de milioane de euro, disponbili prin PNDR

2 minute de lectură


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  prin Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală (AM PNDR a dat startul unei noi sesiuni de primire de proiecte prin PNDR. În primul trimestru al acestui an sumele disponibile pentru finanțare sunt în valoare de 445,8 milioane de euro.

Astfel, în primul trimestru al acestui an, vor fi disponibile fonduri pentru submăsurile (sM): 4.1a – Investiții în exploatațiile pomicole (51 milioane de euro); 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – irigații (200 de milioane de euro); 5.1 – Sprijin pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile (14,77 de milioane de euro); 5.2 – Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale (13,67 de milioane de euro).

Infrastructura locală va beneficia, de asemenea, de finanțare prin deschiderea unor noi sesiuni pentru: sM 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – ITI Delta Dunării (peste 16,77 de milioane de euro); sM 7.4 – Sprijin pentru investițiile în crearea, îmbunătățirea sau extinderea serviciilor locale de bază destinate populației rurale, inclusiv a celor de agrement și culturale, și a infrastructurii aferente (peste 13,76 de milioane de euro); sM 7.6 – Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural-ITI Delta Dunării (4,99 milioane de euro).

Grupurile de Acțiune Locală vor avea la dispoziție sM 19.3 – Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Componenta B „Implementarea activităților de cooperare ale GAL-urilor selectate” (9,27 milioane de euro).

În aceeași perioadă, vor fi lansate sesiuni pentru „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor” (sM 15.1) și „Prime pentru asigurarea culturilor a animalelor și a plantelor” (sM 17.1), valoarea totală a fondurilor disponibile pentru aceste submăsuri fiind de 110,15 milioane de euro.

În prezent, sunt deschise sesiuni de primire a proiectelor în valoare de peste 475,8 milioane de euro.

Pe lângă aceste linii de finanțare, cei interesați au la dispoziție sM 8.1 – Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite, sau sM 16.1/ 16.1a – Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol/ pomicol – Etapa 2.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele