România ar putea sesiza CJUE pentru alocațiile copiilor de muncitori români din Austria

40
1 minut de lectură

România ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiție pentru decizia autorităților austriece  de a reduce alocațiile pentru copiii cetățenilor români care lucrează în Austria, a anunțat ministrul de Externe Teodor Meleșcanu. Austria a decis de la 1 ianuarie reducerea alocațiilor acordate pentru copiii cetățenilor europeni care lucrează pe teritoriul său la nivelul practicat în țara de origine pentru copiii care au rămas în țară.

Meleșcanu consideră că se produce astfel o discriminare a cetățenilor români care plătesc impozite și taxe ca oricare alt muncitor din Austria, indiferent de naționalitate.

”Din punctul nostru de vedere este clar o discriminare, pentru că suntem toţi cetăţeni europeni şi, potrivit tratatului de funcţionare a Uniunii Europene, nu se admit niciun fel de discriminări, inclusiv în domeniul social, şi în al doilea rând pentru că noi suntem cei care pierdem mai mult, întrucât calculul se face în funcţie de nivelul de trai din fiecare ţară”, spune Meleșcanu.

”Deci ei contribuie la bugetul statului. Din acest punct de vedere evaluăm acum în prezent posibilitatea, dacă nu vor exista posibilităţi de a reduce această discriminare, să ne adresăm Curţii Europene de Justiţie pe această temă şi probabil că nu vom fi singuri”, a mai spus Meleșcanu într-un interviu acordat unui post de televiziune.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele