Peste 700 de imigranți, evacuați dintr-un centru din Franța

36
1 minut de lectură

Sute de imigranți aflați într-un centru temporar de migrație din apropierea orașului francez Dunkirk au fost evacuați, marți, în urma unei hotărâri judecătorești ce impune închiderea acestuia, relatează cotidianul The Guardian.

După ce o instanță judecătorească din Franța a apreciat cazarea migranților într-o sală de sport și în împrejurimile acesteia ca fiind un adevărat „hazard din punctul de vedere al securității și al sănătății“ acestora, forțele de poliție au început marți evacuarea organizată a familiilor migratoare ce s-au instalat în centrul provizoriu din decembrie 2018.

De la deschiderea centrului de primire a străinilor aflați în mișcare și până în prezent, numărul celor stabiliți în centrul de lângă orașul Dunkirk a crescut într-un ritm alert astfel încât a fost necesară adăpostirea acestora în corturi amplasate în jurul sălii de sport, aceasta fiind ocupată în totalitate.

Este cea mai mare evacuare de acest gen din ultimul an. Închiderea iminientă a centrului de găzduire a extracomunitarilor va genera, conform preconizărilor, o creștere a numărului de migranți ce traversează Canalul Mânecii, care leagă Marea Britanie de Franța, prin intermediul bărcilor, în încercarea de a ajunge în Londra.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele