Peste jumătate dintre filmele care concurează în Festivalul BFI de la Londra sunt semnate de femei

16
2 minute de lectură

Organizatorii Festivalului de Film de la Londra BFI se mândresc în 2019 că mai mult de jumătate dintre filmele selectate în competiție sunt realizate de femei, arată Variety, conform Mediafax.

Producțiile semnate de regizoare asigură 60% din selecția competițională a acestei ediții a festivalului londonez BFI.

Șase din cele 10 titluri selectate în conmpetiție sunt regizate sau co-regizate de femei la cea de-a 63-a ediție a festivalului, printre capetele de afiș numărânduse filmul Almei Har’el prezentat și la Sundance, „Honey Boy“ și producția realizată de Haifaa Al-Mansour și prezentată și la Veneție, „The Perfect Candidate“.

Selecția a fost anunțată miercuri adună producții și coproducții ce reprezintă 16 țări.

Filmul lui Shia LaBeouf, bazat pe viața actorului, „Honey Boy“, va rula în premieră europeană la Londra în cadrul festivalului.

Producția „The Perfect Candidate“ creația regizoarei Haifaa al-Mansour, din Arabia Saudită, va fi prezentată în premieră mondială la festivalul de film de la Veneția, joi, iar manifestarea britanică va prilejui premiera în Regatul Unit.

Producțiile prezentate în premieră în festival includ drama regizată de Thomas Clay, „Fanny Lye Deliver’d“, cu Maxine Peake și Charles Dance, ca și drama irlandeză „Rosie Plays Julie“, semnată de Christine Molloy și Joe Lawlor.

Și pelicula de debut pentru Rose Glass, filmul de groază „Saint Maud“, va avea premiera europeană la Londra.

Isabel Sandoval devine primul regizor transgender selectat în competiție la Londra, cu drama „Lingua Franca“.

Pe lista competițională se mai regăsesc pelicule de Jayro Bustamante („La Llorona“), Oliver Hermanus („Moffie“), Alejandro Landes („Monos“) și Malgorzata Szumowska („The Other Lamb“).

„Acești cineaști au voci unice și bine conturate, fiecare din filmele lor dezvăluind adevăruri legate de existența umană. Fie că investighează povești care nu au mai fost scuse ori teme cunoscute în moduri noi, ei ating probleme sociale și politice presante și pun publicul pe gânduri“, arată Tricia Tuttle, directorul festivalului BFI.

Festivalul de Film de la Londra BFI a fost lansat în 1953 și are loc în Marea Britanie timp de două săptămâni în luna octombrie. Cea de-a 63-a ediție a festivalului are loc între 2 și 13 septembrie 2019. Manifestarea este susținută din inițiativă British Film Institute (BFI).

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele