Pesticidele au invadat piața de fructe și legume a uneia dintre cele mai puternice economii din UE

360
1 minut de lectură

Peste 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa conţin reziduuri de pesticide, cireşele şi ţelina fiind printre cele mai afectate, potrivit unui raport realizat pe baza unor analize efectuate în perioada 2012-2017 şi publicat joi de ONG-ul Generations futures, informează AFP, preluată de Agerpres.

Cel mai puţin afectate sunt prunele şi corcoduşele (50,8%), avocado (27,8%) şi kiwi (25,8%). La celălalt capăt al clasamentului se află sfecla (6,9%), taro/igname (3,7%), sparanghel (2,1%) şi porumb dulce (0,8%).

Situaţia este deosebit de critică în cazul cireşelor (89% din eşantioane prezentau reziduuri), clementine şi mandarine (88,1%), struguri (87,3%), grapefruit/pomelo (86,3%), piersici şi nectarine (82,9%), căpşuni (82,9%) şi portocale (81,2%), mai notează Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele