Phenianul s-a retras din biroul comun de legătură cu Seulul, după noile sancțiuni impuse de SUA

37
1 minut de lectură

Coreea de Nord și-a retras personalul din biroul comun de legătură cu Coreea de Sud din apropierea zonei demilitarizate (DMZ) de la frontiera celor două state, după ce Statele Unite au decis o serie de sancțiuni împotriva unor companii chineze ce ar fi încălcat regimul de sancțiuni impuse Phenianului, relatează CNN.

Biroul comun de legătură este un simbol al apropierii dintre Nord și Sud în cadrul negocierilor de pace.

Sancțiunile impuse companiilor chineze constituie prima măsură adoptată de Statele Unite după ce al doilea summit dintre președintele american, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, s-a întrerupt fără semnarea unui acord.

Potrivit autorităților de la Seul, decizia părții nord-coreene a fost luată „în urma instrucțiunilor primite de la o autoritate superioară“.

Phenianul a anunțat că nu se opune ca reprezentanții Seulului să rămână în biroul comun, situat în Kaesong, în Coreea de Nord, în apropierea frontierei dintre cele două țări.

Biroul a fost înființat după întânirea dintre Kim Jong-Un și președintele sud-coreean, Moon Jae-in, anul trecut, în zona demilitarizată, în cadrul unui summit istoric, urmat de o întânirea între liderul de la Phenian și președintele american Donald Trump, în Singapore.

„Suntem întristați de decizia de retragere și sperăm într-o revenire rapidă a Nordului și în faptul că biroul își va relua activitatea cât de curând“, a comentat astăzi, la Seul, adjunctul ministrului Unificării, Chun Hae-sung, într-o conferință de presă.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele