Pierderi de 5 miliarde de dolari înregistrate de UBER

16
1 minut de lectură

Uber Technologies a înregistrat în trimestul II o pierdere record de 5,2 miliarde de dolari și venituri în scădere, pe fondul reducerii rimului de creștere al activității sale principale, de ride-hailing, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Compania a anunțat reducerea competitției prețurilor în Statele Unite, ceea ce a făcut-o să își depășescă indicatorii de profitabilitate, dar că încetinirea creșterii veniturilor a generat neliniști lagate de capacitatea Uber de a se extinde și a depți concurența.

Pierderea din cel de-al doilea trimestru a crescut de la un minus de 878 de milioane de dolari în T2 2018, și include cheltuieli de compensare a acțiunilor de 3,9 miliarde de dolari după oferta publică inițială de la începutul acestui an și alte cheltuieli de aproape 300 de milioane de dolari legate de acțiuni vândute.

Rivalul Uber, Lyft Inc a anunțat că se așteaptă la o creștere a veniturilor.

Veniturile Uber au crescut cu 14%, la 3,2 miliarde de dolari, sub estimările analiștilor, de 3,36 miliarde de dolari. Partea de ride-sharing a crescut cu doar 2%, până la 2,3 miliarde de dolari. Divizia Uber Eats a crescut cu 72%, până la 595 milioane dolari.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele