PMP dorește ca și președinții de Consilii Județene să fie aleși în două tururi

12
2 minute de lectură
Sursă: arhiva foto

Luni, Eugen Tomac a declarat că PMP va depune un amendament la proiectul de asumare al Guvernului pe legea electorală, astfel încât și președinții de Consilii Județene să fie aleși în două tururi de scrutin, conform Mediafax.

„În mod clar, amendamentul PMP pentru această inițiativă vizează ca președintele Consiliului Județean să fie ales exact așa cum propunem să fie aleși și primarii, în două tururi, așa cum este ales președintele României. Credem că și președintele județului, președintele CJ trebuie să fie ales tot prin vot direct de către cetățeni și tot în două tururi, pentru a avea legitimitate și susținere totală din partea comunității. Deci mi se pare absolut firesc ca așa cum cerem ca primarii să fie aleși în două tururi și președintele CJ să fie votat de toți cetățenii, tot în două tururi”, a afirmat Eugen Tomac, la RFI.

El a subliniat că parlamentarii din PMP vor vota împotriva unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

„Categoric, votăm împotriva unei eventuale moțiuni, din motive de susținere a Guvernului și în primul rând, noi am cerut premierului Orban să-și asume ferm, atunci când am dat votul pentru învestire, că va promova acest proiect și iată că se întâmplă ceea ce ne așteptam, Guvernul își pune pe masă mandatul și își asumă revenirea pentru alegerea primarului în două tururi”, a adăugat Tomac.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele