Poliţişti români şi greci vor păstra ordinea publică în Bansko iarna aceasta

51
2 minute de lectură

Împreună cu ei vor patrula şi 37 de angajaţi ai Direcţiei Regionale a Ministerului de Interne, din Blagoevgrad.

În Bansko au sosit poliţiştii români şi greci detaşaţi, care împreună cu colegii lor bulgari vot lucra în oraş, în echipe mixte în sezonul turistic de iarnă, a anunţat  Agenţia de știri BGNES.

Patrularea în comun nu este o practică nouă, scopul ei este să asigure siguranța turiştilor străini în Bansko. Prezenţa poliţiştilor români şi greci este menită să asigure liniştea turiştilor din cele două ţări.
„Scopul nostru este ca oaspeţii să se simtă liniştiţi şi protejaţi pe teritoriul staţiunii.

Vor fi organizate trei puncte provizorii de trecere şi control, cu o prezenţă poliţienească permanentă. Forţe suplimentare vor fi şi  în oraş, lângă staţia liftului de pornire, pe Poiana Bânderişcă şi în zona Şiligarnika, iar în legătură cu desfăşurarea Cupei Mondiale de Schi va fi asigurată şi prezenta angajaţilor Direcţiei Zonale de Jandarmerie Sofia”, a declarat directorul Direcţiei Regionale a Ministerului de Interne, din Blagoevgrad, comisarul-major, Nikolai Hadjiev.

El a adăugat că de la direcţia regională vor fi detaşaţi 37 de poliţişti, care vor sprijini păstrarea ordinii publice din staţiunea de iarnă până la sfârşitul sezonului.

Comisarul major Nikolai Hadjiev a lansat un apel către cetăţenii şi oaspeţii oraşului Bansko, să informeze organele de ordine despre fiecare încălcare a ordinii publice, pentru a fi luate măsurile corespunzătoare şi pentru a se reacţiona fără întârziere, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele